Redsun betontegels

Moeite met kiezen uit 500 stenen? Geen nood, gebruik onze adviestool!

Adviestool

Redsun sierbestrating  is er in veel soorten afwerking

BORSTELEN

De geproduceerde stenen worden onder roterende borstels bewerkt.
Deze behandeling versterkt de kleur én het oppervlak voelt hierdoor fluweelzacht aan.

HYDROFOBEREN

Hydrofoob wordt toegevoegd aan het cement-zandgrindmengel, hydrofoob vermindert de opname van regenwater alsook van het vocht dat vanaf de bedding in de steen omhoogstijgt. Hierdoor worden mogelijk optredende kalk uit bloeiingen gereduceerd.

TROMMELEN

Trommelen is het proces waarbij de stenen worden getrommeld in een grote, licht hellende, ronddraaiende trommel. Door de mechanische invloeden die de stenen op elkaar hebben, worden scherpe kantjes afgesleten en ontstaan er gebroken kanten en hoeken. De stenen ondergaan als het ware een kunstmatig verouderingsproces en krijgen daarmee een optisch antieke uitstraling. Denk eraan dat deeltjes van de stenen, die tijdens het trommelproces niet zijn afgebroken, later vooralsnog kunnen loslaten.

NATUURSTENEN DEKLAAG

Elke geproduceerde steen bestaat uit natuurlijke bestanddelen. Voor onderbeton worden hoofdzakelijk zand en grind gebruikt. Het oppervlak van een steen, ook wel deklaag genoemd, is bepalend voor de esthetische uitstraling. Voor de vervaardiging van kleurechte deklaagstenen wordt ongeveer 98% gebroken natuursteengranulaat gebruikt en ongeveer 2% hoogwaardige kleurechte pigmentstoffen. Hierdoor krijgt de steen een natuurlijke en hoogwaardige uitstraling. Het kleurenpatroon van het steenoppervlak wordt door de natuursteengranulaten bepaald.

KOGELSTRALEN

Hier worden de stenen door een straalmachine bewerkt. Kleine RVS kogeltjes worden met hoge snelheid op het oppervlak van de stenen geschoten. Door de sterke mechanische kracht wordt het oppervlak van de deklaag ruwer en krijgt de deklaag de uitstraling van natuursteen.

IMPREGNEREN

Na de productie wordt het oppervlak van de stenen met een impregnant behandeld. Deze behandeling vindt, afhankelijk van de serie, één of tweemaal plaats. Door het aanbrengen van de impregnant wordt de indringing van micro-organismen, onder andere alg, gereduceerd en wordt het reinigen van de stenen vergemakkelijkt.

HAMEREN

Door deze bewerking wordt het oppervlak van de steen machinaal door een hamerslagwerking verouderd (ruwer) gemaakt, hierdoor krijgt de steen een authentieke uitstraling. Het hameren heeft enkel een veredelend resultaat, de stenen raken niet nadelig beschadigd.