Het kiezen van metselstenen was nog nooit zo eenvoudig!

Blog Home

Metselstenen: ze komen voor in vele soorten, maten en kleuren. Hierdoor kan het uitzoeken van de juiste metselsteen, ook wel baksteen of gevelsteen genoemd, een lastig proces zijn. Er zijn namelijk verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Wij kunnen u daarbij helpen! Met onze metselstenen adviestool kunt u in 4 eenvoudige stappen kijken welke steen bij u past. Maar voordat u deze adviestool invult, is het handig om te weten welke soorten metselstenen er zijn en wat de verschillen tussen deze stenen zijn.

Verschillende soorten metselstenen

Voordat we gaan kijken naar de soorten metselstenen is het belangrijk dat u zichzelf eerst de volgende vraag stelt: waar gaat u de metselstenen voor gebruiken? Voor uw aanbouw, verbouw of nieuwbouw? U kunt bouwen in verschillende stijlen zoals oud antiek, strak modern of klassiek. De structuur van de metselsteen creëert hierbij een bepaalde uitstraling. Er zijn verschillende structuren leverbaar: handvorm, vormbak, strengpers, retro, wasserstrich en handstrich.

Handvorm steen

De handvormtechniek is de oudste methode voor het vormen van metselstenen. Een handvorm steen is herkenbaar aan zijn grillig generfde en bezande oppervlak.

Vormbak steen

De vormbak steen heeft altijd vijf kanten met zand en één afgesneden kant. De steen is strak van vorm en heeft een vlakke bezande zichtzijde.

Strengpers steen

Tegenwoordig zijn de meeste metselstenen gemaakt door een strengpers. De strengpers steen is een zeer strakke steen en bestaat uit drie bruikbare zijden: 2 kopse kanten en 1 strek. Het uiterlijk van de steen is glad onbezand of bezand. Deze zijn leverbaar in verschillende nerfstructureren.

Retro steen

De retro steen is meestal getrommeld. Hierdoor krijgt de steen een robuuster uiterlijk. Dit kunnen zowel handvorm, vormbak, wasserstrich en handstrich stenen zijn.

Wasserstrich steen

In de pure en regelmatige structuur van deze steen ziet u geen nerven. De gladde, geschaafde en onbezande oppervlakte is het resultaat van een uniek proces.

Handstrich steen

Deze steen is een combinatie van de handvorm en wasserstrich steen. De steen bestaat uit groeven en bezanding. Dit is echter niet over het hele vlak; er zijn ook gladde en onbezande gedeeltes.

Ons assortiment metselstenen

Zoals u heeft kunnen lezen hebben wij een groot assortiment aan metselstenen, namelijk meer dan 500 soorten! Er is een ruime keuze in kleur, structuur en maat. De meeste metselstenen zijn waalformaat stenen, maar we hebben ook regelmatig vechtformaat stenen, renova stenen en dikformaat metselstenen in onze partijen. Het metselzand en metselcement wat u nodig heeft voor het metselen staan ook op voorraad en kunnen meteen met de stenen meegeleverd worden.

Onze adviestool

Nu u de verschillen weet tussen de soorten metselstenen kunt u een begin maken met uw keuze. Gebruik hiervoor onze adviestool. Met onze adviestool kunt u door middel van 4 eenvoudige stappen erachter komen welke steen bij u past.

START DE ADVIESTOOL

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.

Metselstenen - Handvorm

Handvorm steen

Metselstenen - Vormbak

Vormbak steen

Metselstenen - Strengpers

Strengpers steen

Metselstenen - Retro

Retro steen

Metselstenen - Wasserstrich

Wasserstrich steen