Lastig kiezen uit 500 metselstenen?

Blog Home

Onze online adviestool helpt u om snel uw TOP 10 te bepalen! Of u nou metselstenen zoekt voor nieuwbouw, renovatie of een tuinproject, het assortiment kan overweldigend zijn. Wij helpen onze klanten graag om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij een adviestool ontwikkeld voor u. Deze adviestool helpt u om snel uw TOP 10 te bepalen uit ons uitgebreide assortiment van meer dan 500 soorten metselstenen.

Hoe kies ik de juiste metselsteen voor mijn project?

We merken dat sommige mensen het erg moeilijk vinden om een metselsteen te kiezen voor het project dat ze willen maken. Waar u vroeger de keuze had uit maximaal twee kleuren: rood of geel, zijn er nu wel meer dan 500 verschillende soorten metselstenen om uit te kiezen. U heeft vandaag de dag niet alleen te maken met meer kleuren, maar er zijn nog meer kenmerken die een rol spelen bij de keuze van een metselsteen.

Stap 1: Kleur metselsteen kiezen

Steenhandel Geurds Metselsteen Adviestool

De kleur van de metselsteen bepaald de uitstraling van het te bouwen huis, garage, aanbouw of tuinmuur. Vaak heeft u al wel direct een gevoel bij de kleur van een metselsteen, u vindt het wel of geen mooie kleur. Dat is heel persoonlijk. In onze adviestool beginnen we dan ook met het kiezen van de gewenste kleur. Er zijn heel veel verschillende kleuren, maar om het u makkelijker te maken onderscheiden we vier hoofdkleuren: rood, geel, grijs en zwart.

Stap 2: Tint metselsteen kiezen

Iedere hoofdkleur heeft weer verschillende tinten. De tint van de metselsteen bepaalt de sfeer van het te bouwen huis, garage, aanbouw of tuinmuur. In stap 2 van onze adviestool kiest u de tint, die u het meeste aanspreekt. We onderscheiden in onze adviestool vier tinten: licht, neutraal, donker en extra donker.

Stap 3: Nuance metselsteen kiezen

De volgende stap is het kiezen van de nuancering in de metselsteen. Of wellicht geeft u juist de voorkeur aan een egale kleur, zonder nuancering. De nuance van de metselsteen maakt dat het te bouwen huis, garage, aanbouw of tuinmuur rustig of juist wat speelser oogt. We onderscheiden vier nuances: egaal, genuanceerd, gereduceerd en bont.

Stap 4: Structuur metselsteen kiezen

Tot slot kiest u welke structuur u het meeste aanspreekt. We onderscheiden vier soorten structuren: glad, handvorm, wasserstrich en getrommeld. Bij een gladde structuur van de metselsteen, krijgt u een wat strakkere uitstraling. Een metselsteen met nerf, oftewel handvorm, geeft wat meer structuur aan de stenen en het huis. Wasserstrich zit tussen de hele gladde vormbak stenen en de handvorm stenen in. Tot slot kunt u kiezen voor getrommeld, dit geeft een wat oudere look aan de metselsteen.

Metselstenen adviestool

De metselsteen die u gebruikt is heel bepalend voor de uitstraling van uw woning, bijgebouw of tuinproject. U wilt uiteraard de juiste keuze maken. Een groot assortiment is fijn, maar kan het voor sommigen moeilijk maken om te kiezen. Op basis van de vier belangrijkste kenmerken van metselstenen hebben wij daarom een adviestool voor u ontwikkeld. Zo kunnen wij u alvast helpen bij het maken van een eerste selectie.

In 4 stappen naar uw metselsteen top 10!

Klik bij elke stap de gewenste afbeelding aan en u ziet meteen de top 10 van metselstenen uit ons assortiment, die het beste aansluiten bij uw voorkeuren. Als u wilt kunt u direct een offerte aanvragen of een bestelling plaatsen. Wij adviseren u echter om met uw top 10 naar onze showroom te komen. U kunt de metselstenen dan in het echt bekijken en de kleur en structuur zien en voelen. We nemen de tijd om samen met u de opties door te nemen en uw eventuele vragen te beantwoorden.

START DE ADVIESTOOL

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.