Metselstenen

Moeite met kiezen uit 500 stenen? Geen nood, gebruik onze adviestool!

Adviestool

Metselstenen kopen? 

Metselstenen, ook wel bakstenen of gevelstenen genoemd zijn er in verschillende soorten en formaten. De meest gebruikte maat steen in Nederland is het waalformaat. Natuurlijk zijn er ook nog andere formaten gevelstenen zoals dikformaat, langformaat, renovatesteen en meer.

Veel gevelbakstenen zijn voorzien van frogs. Ongeveer één op de negen bakstenen blijft een volle steen met het oog op de bekende detailleringen in het metselwerk. Door de toepassing van frogs, in de waalformaat gevelbakstenen is circa 7 liter meer metsel- of doorstrijkmortel per m2 metselwerk nodig.

Een frog is een uitholling in het platte vlak van de baksteen, waardoor er minder grondstof verbruikt wordt. Minder grondstof leidt ook tot een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

 Een betere hechting tussen de mortel en de stenen is een tweede reden om dit type steen te bakken. Er is zo meer oppervlakte waaraan de mortel zich kan hechten.

Geveloplossingen. Veldbrand-serie. Verwerkingsadvies - PDF Gratis download

 

 

Kleuren Metselstenen

Een ander belangrijk onderscheidend kenmerk van metselstenen is de kleur. De kleur van de metselsteen is allesbepalend voor de uitstraling van een huis. Het is daarom erg belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Maar niet elke steen wordt hetzelfde gemaakt of ziet er hetzelfde uit. Hierboven vindt u foto's en prijzen van metselpanelen om een indruk te krijgen hoe de steen er uit ziet als hij is verwerkt. 

Steenhandel Geurds heeft metselstenen in een grote hoeveelheid kleuren. De meest populaire kleuren zijn rood, bruin, antraciet en geel. 


Kiezen van de juiste gevelstenen

Moeite met kiezen uit 500 metselstenen? START DE ADVIESTOOL >


Gevelstenen bestelt u makkelijk online!

Gevelstenen gezien die u mooi vindt? Bestel deze dan eenvoudig online. Binnen 24 uur ontvangt u een offerte. De prijzen van de gevelstenen zijn afhankelijk van het aantal. Wanneer je nog meer keuze wilt kunt u voor een groter assortiment (meer dan 500 soorten!) een kijkje nemen in onze showtuin in Bergharen. De showtuin is 24/7 geopend. 

Gevelstenen afhalen?

Indien u de metselstenen wilt afhalen, informeer vooraf waar de stenen staan.

Wij wijzen u erop dat foto's een indicatie zijn van de kleur van de materialen. Ons advies is om altijd de kleur van het product in de showroom of showtuin te komen bekijken.